Välkommen!

Välkommen till denna blogg om tango, en av de mest fantastiska och känslosamma danser som finns. Här på bloggen kan du hitta texter på ämnen som tangons historia, argentinsk tango och finsk tango. Undrar du vad fördelen med en nybörjarkurs är eller om det finns några bra filmer med tango, kan du också förvänta dig att hitta något du tycker är intressant här. Det kommer dessutom finnas en del information om forum och events inom tangons område.

Den argentinska tangon

Ballroom tango är den inriktning som länge varit störst i Sverige. En annan inriktning är den finska tangon som har sin egen karaktär och skiljer ut sig genom att ligga närmare foxtroten. Den tredje och sista stora inriktningen som finns inom tango är den argentinska tangon. Det är det fokus kommer ligga på i den här bloggen. Den argentinska tangon är mindre styrd än de två andra varianterna, och det är där hettan och känslosamheten är som störst. Dansarna har möjlighet att uttrycka sina känslor och sina personligheter på ett sätt som inte är möjligt i samma utsträckning i finsk tango eller ballroom tango.

Självfallet har de andra inriktningarna också sina fördelar, annars hade inte så många tyckt om dem, och då och då kommer bloggen leda in också på dem. Det är ju till exempel intressant att fundera på varför tangon blev så stor just i Finland, när den spreds över Europa. Men det är den argentinska tangon som är favoriten här och det du kommer se flest inlägg om.

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren dansare är hoppet att den här bloggen ska kunna bjuda på något som känns intressant. Att du ska kunna hitta några tips eller idéer om hur du får kontakt med andra tangointresserade, hitta en ny film eller kanske bara en ny tanke om tango.

Välkommen!