Tangoforum

Vissa som gillar tango är nöjda med att träffa de som dansar eller går kurs på samma ställe, andra vill gärna ha fler kontakter, mer diskussioner och fördjupning än så. För den som önskar sig mer än pausernas småprat kan onlineforum för tango vara något som passar. En del föreningar och grupper har övergått till att bara ha aktivitet online på Facebook och andra sociala medier, medan en del har internetforum i gammal stil.

Forum på svenska

Internationellt finns det en uppsjö av olika forum där det är möjligt att vara med. Kan du spanska och engelska är de allra flesta öppna att vara med i, men känns språken osäkra är ett forum på svenska ett bättre alternativ. Ett par svenska exempel:

  • Tango Norte – den svensk-argentinska tangoföreningen i Stockholm har ett forum på sin hemsida. Där är det möjligt för alla att skriva inlägg och svara på andras inlägg. Fokus ligger på Stockholmsområdet när det gäller kalendarium och föreningsaktiviteter. Det mesta som skrivs på forumet rör också aktiviteter i Stockholmsområdet.
  • Tangoportalen – ett svenskt forum skapat av Tommy Selggren. Vem som helst kan registrera sig på forumet. Olika arrangörer och dansare kan puffa för kommande händelser. De händelser som det skrivits om verkar mest vara i Skåne, men det finns också kalendarium, en seriös karta och en länklista som visar tangoställen och -arrangörer i hela landet. Både dansare och arrangörer kan göra en sida med en presentation och det är möjligt att följa varandra. Som namnet antyder är Tangoportalen kanske snarare att betrakta som en portal än ett traditionellt forum.

Eftersom de traditionella forumen verkar vara på väg att ersättas helt av kontakter som sker genom sociala medier kan det också vara en god idé att se vad som finns till exempel på Facebook, Instagram och Twitter. Framför allt Facebook har potential att ersätta forum eftersom det är möjligt att skapa grupper där.