Tango events

Är du intresserad av tango är det självfallet av intresse att hitta olika arrangemang som rör tango. Det kan vara kortare eller längre kurser, workshops, resor, möjlighet att se någon av de stora stjärnorna uppträda, eller något helt annat. Att hitta olika events behöver inte vara så svårt.

Följ olika grupper och kalendarium

Ett av de lättaste sätten att hålla koll på vad som händer i tangovärlden är att följa tangogrupper på Facebook eller på andra plattformar. Då dyker det upp information om vad som är på gång i ditt vanliga flöde. Många föreningar och arrangörer har dessutom kalendarium på sina sidor. Finns de inte på Facebook kan en idé vara att spara länkar till allihop i en mapp i webbläsaren och då och då se om det dykt upp något nytt i deras kalendrar. Har de nyhetsbrev kan du få information direkt till din inbox. Ett annat alternativ är att följa mer allmänna flöden, som till exempel att följa alla inlägg som taggats med tango på Aftonbladets hemsida.

Är det möjligt att dansa?

Innan du ger dig iväg någonstans är det bra om du kollar ifall det finns möjlighet att själv dansa. Det är ju riktigt trist om man tagit på sig dansskorna för att sen komma fram och inse att det bara rör sig om en konsert, eller att ett känt par dansar på en scen. Konserter med tangomusik är vanligare än du kan tro. Visst är det konstigt att spela dansmusik utan att ge människor möjlighet att dansa, men på samma gång är det ju roligt att musiktraditionen från tangon hålls igång. Vet du bara vad det är du skrivit in i kalendern blir du inte besviken. En konsert med tangomusik kan vara riktigt bra, men förväntade du dig att få dansa kommer den bli en besvikelse hur skickliga musiker det än är.