Det här är en blogg av tangoentusiaster för andra som är intresserade av denna dans. Fokus ligger på den argentinska tangon, som är den vi brinner för. Även ballroom tango och finsk tango kommer tas upp ibland, eftersom likheterna trots allt är många och tangovärlden inte är särskilt stor.

Vad kan du förvänta dig av bloggen?

Det kortfattade svaret på vad du kan förvänta dig att hitta här är att det är inlägg som handlar om tango. Vår tanke är att det ska gå att lära sig lite grundläggande saker. Exempel på det är att det kan komma texter om tangons historia, om skillnaderna mellan finsk och argentinsk tango eller liknande. Vi vill också tipsa om hur man hittar olika kurser, dansställen och arrangemang av olika slag. Eftersom dansandet står i centrum för oss vill vi att fler ska hitta möjlighet att dansa. Vi vill också sprida lite tips om hur man kommer i kontakt med andra som är intresserade av tango.

Vår förhoppning är att det ska finnas något som passar alla här. Något för den som inte vet ett dugg om tango, något för den som är helt ny i att försöka lära sig dansa tango och också något för den som är en van dansare. Det finns alltid mer att lära sig, mer att upptäcka och fler tangofilmer och -böcker kvar att se och läsa. Livet är en resa. Vi är långt ifrån framme vid målet och vi hoppas att du vill ha med oss på din resa.